Dlaczego nasze produkty są wyjątkowe?
Kawa na zimno – Cold Brew Coffee

Cold Brew NA DŁUGĄ TRASĘ Cold Brew Coffee zawiera 44 mg kofeiny na 100 ml, to więcej niż standardowy energetyk. |
Cold Brew NA SESJĘ EGZAMINACYJNĄ Kofeina przedłuża wydolność umysłową i psychiczną, a także opóźnia pojawienie się zmęczenia. |
Cold Brew NA NADGODZINY W PRACY Średni czas działania kofeiny w organizmie to 4h. |
Cold Brew NA NIEMOC TRÓRCZĄ Kofeina poprawia czujność i przedłuża zdolność koncentracji uwagi. |
Cold Brew NA ODZYSKANIE SIŁ PO TRENINGU Kofeina wzmaga przepłych krwi przez mięśnie i ułatwia transport tlenu. |
Cold Brew NA DOBRĄ IMPREZĘ Bezalkoholowa alternatywa na przedłużenie nocy i doskonała baza do drinków. |
Cold Brew DLA USUNIĘCIA WOLNYCH RODNIKÓW Zawiera kwas chlorogenowy (antyoksydant), który neutralizuje szkodliwe działanie wolnych rodników. |
Cold Brew DLA POSZUKIWACZY NIETUZINKOWYCH SMAKÓW Proces maceracji pozwala na zachowanie pełnego smaku naturalnych aromatów kawy. |
Cold Brew DLA WRAŻLIWYCH ŻOŁĄDKÓW W porównaniu z tradycyjną filiżanką kawy posiada niższe pH, bliższe kwasowi żołądkowemu. |
Cold Brew Coffee (kawa macerowana na zimno) jest niesamowicie wygodną i zdrowszą alternatywą do słodkich napojów energetycznych. Jest ona wynikiem rozpoczętego w 2014 r. przez Spółkę Hamda Trade we współpracy z Uniwersytetem Przyrodniczym we Wrocławiu. W odróżnieniu od podobnych produktów oferowanych w skali mikro przez autorskie kawiarnie, punktem wyjścia dla unikalnych receptur Cold Brew Coffee były duże panele sensoryczne obejmujące w sumie kilkaset osób i mające na celu wskazanie profili aromatyczno-smakowych preferowanych przez statystycznego konsumenta. Wspomniany program badawczo-rozwojowy został laureatem MOZARTA Miejskiego Programu Wsparcia Partnerstwa Szkolnictwa Wyższego i Nauki oraz Sektora Aktywności Gospodarczej Gminy Wrocław mającego na celu wybranie i dofinansowanie najlepszych partnerstw pomiędzy jednostkami naukowymi i przedsiębiorstwami.
Wyróżnia się:
- nietuzinkowym smakiem - proces maceracji pozwala zachować pełny smak naturalnych aromatów kawy,
- mniejszą kwasowością niż w kawie parzonej na gorąco (pozytywne zarówno z punktu widzenia smakowego jak i zdrowotnego),
- wyższą zawartością kofeiny niż w standardowym napoju energetycznym (44mg kofeiny na 100ml),
- bardzo dużą zawartością antyoksydantów i
- niską kalorycznością (2kcal/100ml).
Cold Brew Coffee jest szczególnie polecana:
- w celu zdrowego pobudzenia (zawiera tylko naturalne składniki, bardzo dużo antyoksydantów i niższe pH niż tradycyjna kawa),
- na niemoc twórczą (kofeina poprawia czujność i przedłuża zdolność koncentracji),
- aby odzyskać siły po treningu (kofeina wzmaga przepływ krwi przez mięśnie i ułatwia transport tlenu),
- podczas sesji egzaminacyjnej (kofeina wydłuża wydolność umysłową i opóźnia pojawianie się zmęczenia),
- dla osób z wrażliwym żołądkiem (w porównaniu z tradycyjną filiżanką kawy, Cold Brew Coffee posiada niższe pH) i
- jako doskonały dodatek lub baza do drinków i koktajli serwowanych zarówno na zimno jak i na ciepło.