Wspaniałe opinie klientów ★★★★★  -  Znakomita jakość  •  Niskie ceny  •  Doskonała obsługa pomoc@kapsulkakawy.pl  i  517 979 293+

Zamówienia realizujemy bez opóźnień, stosując się do aktualnych zaleceń sanitarnych.


CAFFITALY*/TCHIBO CAFISSIMO*
 
NESCAFE DOLCE GUSTO*
 
NESPRESSO°*
 
NESPRESSO PRO°*
 
COLD BREW COFFEE

Kawa w wybranych przez nas kapsułkach wywodzi się z włoskiej tradycji przygotowywania mieszanek kaw o wyjątkowym smaku i aromacie. Powstają one ze starannie wyselekcjonowanych ziaren, które palone są według sprawdzonych i wciąż udoskonalanych receptur. O jakość ziaren, idealne proporcje arabika i robusta i ich optymalne geograficzne pochodzenie dbają wyszkoleni profesjonaliści. Ich starania dają w efekcie kawę doskonale zrównoważoną, nie za gorzką i nie za kwaskową, esencjonalną i aromatyczną o optymalnej intensywności, z dużą ilością pianki. Mieszanki kaw, po ich zmieleniu są hermetycznie zamykane w wysokiej jakości kapsułkach tak, aby zachowały jak najdłużej swoją świeżość, dobry smak i aromat.
Tradycja picia kawy
Włosi pasjonują się kawą od stuleci. Pierwsza kawiarnia w Europie powstała w Wenecji w roku 1629. Popularność kawiarni szybko rosła we Włoszech i w innych krajach. Wiele kawiarni istniejących obecnie we Włoszech ma ponad 100 letnią historię.
Co ciekawe, pierwszą kawiarnię w Wiedniu („Dom Pod Błękitną Butelką") otworzył Jerzy Franciszek Kulczycki. Otrzymał on na to pozwolenie od samego cesarza z uwagi na zasługi w obronie Wiednia przed Turkami w 1683 r. On też zaczął dodawać do kawy mleko i dosładzać ją miodem. W ten sposób, powstała tzw. kawa wiedeńska. Podstawą tej kawy, jak i również kaw parzonych początkowo we Włoszech, nie było jednak espresso.
Espresso
W roku 1901 w Mediolanie, Luigi Bezzera stworzył urządzenie, które na zawsze zmieniło sposób przygotowywania kawy. Wcześniejsze wersje ekspresu do kawy nie pozwalały na szybkie parzenie kawy dla każdego klienta indywidualnie. Na ówczesną skalę przemysłową, produkcja ekspresów do kawy rozpoczęła się w roku 1905 w Mediolanie, gdy Desiderio Pavoni kupił patent, tworząc firmę “La Pavoni*”.
Nawet we współczesnych ekspresach do kawy, podobnie jak w tym używanym przez Luigiego Bezzerę ponad 100 lat temu, drobno zmielona kawa poddawana jest działaniu pary i gorącej wody pod wysokim ciśnieniem, w wyniku czego powstaje espresso. Jest to bardzo skoncentrowana, stosunkowo gęsta kawa z pianką na powierzchni o wyrazistym smaku, bogatym aromacie i długo utrzymującym się przyjemnym posmaku.
Wyjątkowy smak i aromat espresso to wynik doboru właściwych ziaren kawy, sposobu ich palenia, mieszania we właściwych proporcjach i odpowiedniego mielenia, a także umiejętności baristy w parzeniu kawy. Ten wyjątkowy smak i aromat sprawia, że Włosi piją espresso tak często.
UWAGA: Ze wszystkich mieszanek kaw klasycznych w kapsułkach można zrobić kawę czarną każdej wielkości, włączając lungo oraz napoje kawowo-mleczne (patrz Pomoc).
⁺Koszt połączenia wg taryfy operatora.
°Kapsułki do systemu Nespresso* i Nespresso PRO* różnią się od siebie kształtem i są przeznaczone do różnych typów ekspresów (patrz https://www.nespresso.com/pl/pl/homehttps://www.nespresso.com/pro/pl/pl/home i https://www.nespresso.com/pro/pl/pl/home).
*Znaki towarowe umieszczone na stronie internetowej kapsulkakawy.pl zostały użyte wyłącznie w celu poinformowania konsumentów o właściwościach produktów oferowanych przez MJK Spektrus Sp. z o.o. Należą one do ich właścicieli, a MJK Spektrus Sp. z o.o. nie jest ani pośrednio ani bezpośrednio powiązana z właścicielami wymienionych znaków towarowych.
**Niższe ceny po wyrażeniu zgody na otrzymywanie informacji marketingowych (rabaty do 20%). Ceny podane są z maksymalnym standardowym rabatem bez wyrażenia tej zgody (12% - patrz Rabaty).
CAFFITALY*/TCHIBO CAFISSIMO*
 
NESCAFE DOLCE GUSTO*
 
NESPRESSO°*
 
NESPRESSO PRO°*
 
COLD BREW COFFEE
Regulamin
Polityka prywatności
Potwierdzenie stałych
obowiązków informacyjnych
Odstąpienia od umowy
Reklamacje
Deklaracje producentów
Kontakty
Copyright © 2020 kapsulkakawy.pl
RODO