Kapsułki do Nespresso* 10 szt. KENYA KAGONGO - Spetema
Opis
Skład 100% arabica
Palenie ciemne
Intensywność ••••••••••
Konsystencja ••••••••••
Objaśnienie powyższych terminów w zakładce Pomoc.
KENYA KAGONGO to specjalnie wyselekcjonowana kawa arabica single origin. Kawy tego typu wywodzą się wyłącznie z jednego kraju, regionu lub uprawy. Nie są z nich tworzone mieszanki z ziarnami innych odmian. Dzięki temu mają niepowtarzalny smak.
KENIA KAGONGO jest kawą o doskonale zbalansowanym profilu. Ma bogaty, intensywny, orzeźwiający smak, któremu towarzyszą lekka kwasowość i kwiatowe nuty aromatyczne.
Jej ziarna pochodzą z regionu Kirinyaga w Kenii. Kawowce uprawiane są tam na zboczach góry Kenia, 1750 m n.p.m., przez niewielką społeczność tutejszych rolników.
Dojrzałe wiśnie kawowca są ręcznie zbierane, dokładnie segregowane i tego samego dnia, w którym zostały zebrane, dostarczane do młynów przystosowanych do obróbki mokrej.
Ziarna poddawane są fermentacji przez 24 do 36 godzin i suszone przez około 20 dni. Rezultatem połączenia tej ciężkiej pracy z doskonałymi warunkami klimatycznymi, jest kawa o imponująco wysokiej jakości.
UWAGI: 1) Ze wszystkich mieszanek kaw klasycznych w kapsułkach można zrobić kawę czarną każdej wielkości, włączając lungo oraz napoje kawowo-mleczne (patrz Pomoc). 2) Kapsułki do systemu Nespresso* i Nespresso PRO* różnią się od siebie kształtem i są przeznaczone do różnych typów ekspresów (patrz https://www.nespresso.com/pl/pl/homehttps://www.nespresso.com/pro/pl/pl/home i https://www.nespresso.com/pro/pl/pl/home).
Dane techniczne
Marka | Spetema Caffe |
Rodzaj napoju | kawa |
Skład | 100% arabica |
Intensywność | lekko intensywna |
Palenie | ciemne |
Ilość kapsułek | 10 |
Rodzaj kapsułek | plastikowe |
Cecha szczególna | single origin |
Marka | Spetema Caffe |
System | Nespresso* |