Kapsułki do Nespresso* 16 szt. ETIOPIA - Best Espresso
Opis
Skład 100% arabica
Palenie średnie
Intensywność ••••••••••
Konsystencja ••••••••••
Objaśnienie powyższych terminów w zakładce Pomoc.
ETIOPIA to kawa single origin, 100% arabica z Etiopii, afrykańskiego imperium kawy. Sporządzona jest z najcenniejszych ziaren arabica tego regionu. Jest dość intensywna i kremowa, pozostawia cudowny posmak na podniebieniu. Wyraźnie wyczuwalne są tu niezwykłe nuty kwiatowe.
Kawy jednorodnego pochodzenia - single origin to kawy wywodzące się wyłącznie z jednego kraju, regionu lub uprawy. Nie są z nich tworzone mieszanki z ziarnami innych odmian. Dzięki temu każda z kaw typu single origin ma unikalny i niepowtarzalny smak, który często potrafi być bardzo zaskakujący.
Etiopia to ojczyna kawy. Na jej terenach pojawiły się pierwsze w historii krzewy kawowca. Panują tu idealne warunki klimatyczne do ich wzrostu, dzięki czemu na większości upraw nie stosuje się żadnych dodatków chemicznych. Aktualnie kawa etiopska uważana jest za jedną z najlepszych na świecie. Charakterystyczne dla kaw tego regionu są owocowo-kwiatowe nuty, pewna kwasowość i lekka konsystencja.
UWAGI: 1) Ze wszystkich mieszanek kaw klasycznych w kapsułkach można zrobić kawę czarną każdej wielkości, włączając lungo oraz napoje kawowo-mleczne (patrz Pomoc). 2) Kapsułki do systemu Nespresso* i Nespresso PRO* różnią się od siebie kształtem i są przeznaczone do różnych typów ekspresów (patrz https://www.nespresso.com/pl/pl/homehttps://www.nespresso.com/pro/pl/pl/home i https://www.nespresso.com/pro/pl/pl/home).
Dane techniczne
Marka | Best Espresso - linia flagowa |
Rodzaj napoju | kawa |
Skład | 100% arabica |
Intensywność | bardzo intensywna |
Palenie | średnie |
Ilość kapsułek | 16 |
Rodzaj kapsułek | plastikowe |
Cecha szczególna | single origin |
Marka | Best Espresso |
System | Nespresso* |