Kapsułki do Nespresso* 16 szt. ANGOLA - Best Espresso
Opis
Skład 100% robusta
Palenie ciemne
Intensywność ••••••••••
Konsystencja ••••••••••
Objaśnienie powyższych terminów w zakładce Pomoc.
ANGOLA to kawa single origin 100% robusta, pochodząca z Angoli w Afryce Środkowej. Ma zdecydowany smak, jest mocno kremowa. Docenią ją z pewnością koneserzy afrykańskiej robusty, ze względu na nietypowy posmak z małą ilością goryczy. A miłośnicy fantazyjnych połączeń kawy z mlekiem znajdą w niej idealną bazę to takich napojów.
Kawy jednorodnego pochodzenia - single origin to kawy wywodzące się wyłącznie z jednego kraju, regionu lub uprawy. Nie są z nich tworzone mieszanki z ziarnami innych odmian. Dzięki temu każda z kaw typu single origin ma unikalny i niepowtarzalny smak, który często potrafi być bardzo zaskakujący.
Angolski przemysł kawowy znany jest z uprawy wyjątkowo rzadkiej odmiany robusta, która pozostawia przyjemny, raczej neutralny smak. Zanim wybuchła tam wojna domowa, kraj ten był czwartym co do wielkości na świecie i największym na kontynencie afrykańskim eksporterem kawy.
UWAGI: 1) Ze wszystkich mieszanek kaw klasycznych w kapsułkach można zrobić kawę czarną każdej wielkości, włączając lungo oraz napoje kawowo-mleczne (patrz Pomoc). 2) Kapsułki do systemu Nespresso* i Nespresso PRO* różnią się od siebie kształtem i są przeznaczone do różnych typów ekspresów (patrz https://www.nespresso.com/pl/pl/homehttps://www.nespresso.com/pro/pl/pl/home i https://www.nespresso.com/pro/pl/pl/home).
Dane techniczne
Marka | Best Espresso - linia flagowa |
Rodzaj napoju | kawa |
Skład | powyżej 50% robusta |
Intensywność | bardzo intensywna |
Palenie | ciemne |
Ilość kapsułek | 16 |
Rodzaj kapsułek | plastikowe |
Cecha szczególna | single origin |
Marka | Best Espresso |
System | Nespresso* |